Gelişim bülteninden herkese merhabalar!
Bu hafta hep birlikte özgün düşünmenin ve hayal gücünün önemine odaklanacağız. Zorluklarla mücadele ederken hayal gücümüzden yararlanmak ve özgün düşünmek için ihtiyacımız olan ipuçlarını, ilhamı ve kaynakları konuşacağız. Hazırsanız, başlayalım.
Haftanın Önerisi
Bu hafta hayal gücünüzü canlandırmayı ve hayata daha farklı bir açıdan bakmayı deneyin. Bir kâğıda bu aralar aklınıza olan her şeyi kendinizi yargılamadan not alın veya çizerek tanımlayın. Bu aralar aklınızı kurcalayan olaylara her gün farklı bir bakış açısıyla bakmayı deneyin. Örneğin; en yakın arkadaşınız bu olaylara nasıl yaklaşırdı? Peki ya 10 yaşındaki haliniz? Veya 80 yaşındaki siz durumu nasıl değerlendirirdi? Kendinize örnek aldığınız biri ne düşünürdü? Ya da ideal benliğiniz? Karşı cinsten olsaydınız, olaylara yaklaşımınız farklı olur muydu? Bütün bu farklı kişilerin yerine kendizi kendinizi koyarak olaylara farklı açılardan bakın. Dahası bunu bir oyun gibi düşünerek zihninizi farklı ihtimallere açın.
Haftanın Pratik Bilgisi
Ekrandan uzaklaşıp çevrimdışı bir aktivite ile meşgul olmak yaratıcı düşünme becerilerinizi ve odaklanmanızı artıracaktır. Biraz zamanınız mı var? Sosyal medyada ekranı kaydırarak saatlerce kaybolmak yerine bir kâğıt, birkaç renkli kalem alın ve yazmaya, çizmeye veya boyamaya başlayın. Bırakın zihninizdekiler kağıda aksın. Hem deşarj olun hem de zihniniz her zamanki ekrana bakma rutininizin dışına çıksın.
Maddelerle Haftanın Kitabı
Bu haftanın kitabı Steven Pressfield’ın kaleminden "Yaratma Savaşı" ve kitaptan almamız gereken en önemli dersler şöyle:
Özgün işler disiplin ve çaba gerektirir.
Hayallerimizi gerçekleştirmek için harekete geçmek gerekir.
Sadece hayal kurmak yerine harekete geçmek önemlidir.
Mükemmeliyetçilik bir tuzaktır. Mükemmeliyetçiliğe takılıp kalmak ilerlememizi ve risk almamızı engeller.
Yaratıcı süreç, bir sonuç değil, bir yolculuktur. Bu süreci kucaklamak ve gelişim için bir fırsat olarak görmek gerekir.
Sıkıcı işleri yapmak zorundayız. Yaratıcılığa ulaşmak için sıkıcı veya sıradan işler yapmak gerektiğini belirtir. Bu işler, bizi yaratıcı sürece hazırlamak için önemlidir.
Haftanın İlhamı
“Hayal gücü bilgiden daha önemlidir. Çünkü bilgi sınırlıyken, hayal gücü tüm dünyayı kapsar.” Albert Einstein
Hayal gücünün kapılarını kapatmamak ve dünyaya farklı açılardan bakmak önemlidir. Bireylerin kendilerini geliştirebilmeleri ve sınırlarını aşmaları için hayal güçlerini kullanmaları önemlidir.
Haftanın Önerilen Kaynakları
Podcast: Yaratıcı Düşünmenin Bencesi
Bunlar da hoşunuza gidebilir:
Bu içerikte komisyonlu link bulunmaktadır. #işbirliği #ortaklık